Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη είναι «η σχέση αμοιβαίας ηθικής ή υλικής στήριξης μεταξύ ατόμων», ή αλλιώς, όπως δηλώνει και η ίδια η λέξη, αλληλεγγύη σημαίνει να ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. 

Στην εποχή μας, λοιπόν, την ίδια στιγμή που η επίσημη οικονομία καταρρέει, ανθίζει μια παράλληλη οικονομία, στηριγμένη στην αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, και την αναζήτηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων. Αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τόσο το συνάνθρωπο, όσο και τον ίδιο μας τον εαυτό και τις βαθύτερες ανάγκες του. 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, φτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει χρήματα, αλλά αυτός που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην κοινωνία μέσα στην οποία ζει.   Και όλοι έχουν κάτι, σε υλικό ή ηθικό επίπεδο, να προσφέρουν από τη θέση στην οποία βρίσκονται, πρώτα στον εαυτό τους, και στη συνέχεια στο συνάνθρωπο.. 

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να προβάλλει και να στηρίξει τις κινήσεις των ανθρώπων που αναπτύσσουν την «Οικονομία της Αλληλεγγύης», ανθρώπων όπως όλοι εμείς, και σκοπό έχει να συμβάλλει στην ανακούφιση από την οικονομική κρίση και στην επαναφορά των χαμένων αξιών στην κοινωνία μας ως σύνολο, αλλά και στη Ζωή του καθένα μας χωριστά

Για να λαμβάνετε όλες τις νέες κινήσεις του Κέντρου Φυσικοθεραπείας PhysioWellness για τη στήριξη των οικονομικά, σωματικά και ψυχικά ασθενέστερων, αλλά και για τις πρωτοβουλίες συλλόγων, ανθρώπων και οργανισμών προς την κατεύθυνση αυτή, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s