Τι είναι η PhysioWellness

Η θεραπευτική προσέγγιση PhysioWellness

Είμαι ένα άτομο με αρκετά ανεπτυγμένες ευαισθησίες σε σχέση με το «εὖ ζῆν» των συνανθρώπων μου. Για τον λόγo αυτό μέσα από τις θεραπείες μου επιχειρώ να συνδέσω τις γνώσεις μου πάνω στη Φυσικοθεραπεία και τις Νευροεπιστήμες με τις πλέον σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες αντιλήψεις σχετικά με την έννοια της Ευεξίας. 

Έτσι γεννήθηκε η προσωπική μου θεραπευτική προσέγγιση, την οποία ονόμασα PhysioWellness.

Η έννοια του PhysioWellness, ή αλλιώς της ‘Φυσικής Θεραπείας και Ευεξίας’ περιλαμβάνει την παραδοχή πως όταν μιλάμε για αποκατάσταση της υγείας ενός ανθρώπου, έμφαση δίνεται στην αντιμετώπισή του ως ολότηταPhysioWellness είναι η αρμονική συνεργασία μεταξύ του μυαλού (πνευματικής κατάστασης), σώματος (φυσικής κατάστασης) και ψυχής (ψυχικής κατάστασης).

Στηρίζεται στην πεποίθηση πως έχουμε ψυχολογικές, φυσικές, σωματικές, πνευματικές και κοινωνικές ανάγκες, τις οποίες είναι απαραίτητο να ικανοποιούμε κατά το δυνατό καλύτερα, προκειμένου να έχουμε υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας στην καθημερινή μας ζωή.

Οι γνώσεις και τα εφόδια που απαιτούνται προς το σκοπό αυτό, είναι ο κορμός της φιλοσοφίας του PhysioWellness.

Προσωπικά, ποτέ δεν επιχείρησα να θεράπευσω έναν ‘ασθενή’, χωρίς να λάβω υπόψην μου και τις τρείς παραμέτρους υγείας που περιγράφησαν παραπάνω και νομίζω πως ποτέ δε θα κατάφερνα να θεραπεύσω έναν άνθρωπο παρακάμπτοντας μία από αυτές. Να σημειώσω εδώ πως οι ασθενείς δεν είναι απαραιτήτως ‘άρρωστοι’, με την έννοια οτι νοσούν παθολογικά. Θα ήταν ορθότερο να θεωρηθουν πρόσκαιρα ‘αδύναμοι’, όπως προκύπτει και από την ετυμολογία της λέξης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον κο Γιάννη Τούντα, Επίκουρο καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής, ο οποίος σε ένα άρθρο του επιχειρεί να διαχωρίσει τις έννοιες αρρώστια νόσος, ασθένεια: “Οι εκδηλώσεις της αρνητικής υγείας μπορεί να αφορούν όχι μόνο το οργανικό επίπεδο αλλά και το λειτουργικό και το κοινωνικό επίπεδο, αποτελώντας παροδικές διαταραχές, διαδικασία ή διαταραχές στατικές και εμμένουσες”.
Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή σε αυτές τις ‘καταστάσεις ασθένειας’ είναι ξεκάθαρα πολύτιμος και αναντικατάστατος, όπως έχει περιγραφεί αλλού, αναλυτικά.

Όταν, λοιπόν, αναφερόμαστε στη Φυσική Θεραπεία και Ευεξία, ή αλλιώς PhysioWellness, αναφερόμαστε στην προσέγγιση εκείνη η οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά φυσικά μέσα και σκοπό έχει να επανεκπαιδεύσει τον άνθρωπο σε ‘πρότυπα συμπεριφοράς’ τέτοια, που θα τον οδηγήσουν να προσεγγίσει το προσωπικό του ιδανικό ευεξίας, το προσωπικό του «εὖ ζῆν«.

Πρόκειται για έναν όρο και μια θεραπευτική προσέγγιση, που επινοήθηκαν και χρησιμοποιούνται πρώτη φορά από εμένα. Σκοπός και αποστολή της προσέγγισης αυτής είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν οτι όλοι συμμετέχουμε ενεργά και αδιάκοπα στο ‘πόσο υγιείς είμαστε΄.

Η φιλοσοφία του PhysioWellness προκύπτει από την συνολική εκπαίδευσή μου ως φυσικοθεραπεύτρια και νευροεπιστήμων, αλλά και από την εμπειρική μου προσέγγιση στα θέματα υγείας και ζωής.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του ανθρώπου ως ολότητα και μας παρακινεί να ζήσουμε από εδώ και πέρα σύμφωνα με την επιστημονική -αλλά και εμπειρική- παραδοχή πως ο,τιδήποτε αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε, πράττουμε, ή πιστεύουμε έχει ένα απευθείας αντίκτυπο στο επίπεδο της υγείας μας. Με άλλα λόγια, στην ίδια μας τη Ζωή.

© PhysioWellness by Maria Korogianni

Πρόσφατα άρθρα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ με PILATES & ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΥΔΟΡΘΕΡΑΠΕΙΑ

PILATES SPA DAY by MARIA KOROGIANNI

Συνδυάστε την σωματική ευεξία που προσφέρει η άσκηση στη Μέθοδο Pilates με τις ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Νερών του Loutraki Thermal Spa!

Mία μέρα αφιερωμένη στην αναζωογόνηση του σώματος, στην ευεξία της ψυχής και στην ξεκούραση του πνεύματος, σε μία από τις ομορφότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας.

panoramic

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

10:00 Αναχώρηση από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στα Μέγαρα

10.30-11:00 Άφιξη-συνάντηση στο χώρο υποδοχής-café του Loutraki Thermal Spa.

11.30-13.00 Μάθημα Pilates, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γυμναστικής του Loutraki Thermal Spa. Η πρακτική θα περιλαμβάνει διατάσεις/stretching, ενδυνάμωση κοιλιάκών/powerhouse, anti-stress τεχνικές αναπνοής, καθοδηγούμενη χαλάρωση (διάρκεια μαθήματος 1,5 ώρα) Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα κάθε επιπέδου.

13.00-14.00 Ιαματική Υδροθεραπεία στις 2 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες (201 m2 και 40 m2 αντίστοιχα), καθώς και στην εξωτερική πισίνα (200 m2). Παράλληλα μπορείτε να χαλαρώσετε στις ξαπλώστρες που βρίσκονται γύρω από τις πισίνες, αλλά και στο μοναδικό pool bar της εξωτερικής πισίνας.

Η Φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη θα σας καθοδηγήσει στο χώρο, ανάλογα με το μυοσκελετικό σας πρόβλημα και τις ανάγκες σας, ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τους υδάτινους καταρράκτες, το υδάτινο μανιτάρι και τα jet υδρομαλάξεων (υποβρύχια υδρομασάζ).

14.00-14.30 Ελαφρύ γεύμα με υγιεινά σνακ, συνοδευόμενη από ποσιθεραπεία (πόση ιαματικού νερού) με το θεραπευτικό νερό Λουτρακίου, που αναβλύζει αδιάκοπα από την αρχαιότητα.

Η δράση του πόσιμου ιαματικού νερού είναι πολυδιάστατη, διότι περιέχει στοιχεία τα οποία αφομοιώνονται από όλα τα όργανα και τους ιστούς. Μέσω του μαγνησίου που περιέχει και της χαλάρωσης των λείων μυϊκών ινών που προκαλεί έχουμε: Αγγειοδιαστολή, μείωση της αρτηριακής πίεσης αυξημένη διούρηση ,καθώς επίσης και λιθοτριψία από χολή και νεφρά.

14.30-15.00 Ξενάγηση στους πολυτελείς, άνετους και φιλόξενους χώρους του Loutraki Thermal Spa (έκτασης σχεδόν 5.000 τ.μ.) και παρουσίαση των προηγμένων υπηρεσιών υγείας, αναζωογόνησης και ομορφιάς που προσφέρει (ατμόλουτρο/χαμάμ, σάουνα, μασάζ, λασποθεραπεία, περιποίηση προσώπου και σώματος κλπ).

Προαιρετική επίσκεψη στους ‘Καταρράκτες’ Λουτρακίου και ξενάγηση στην πηγή του Ε.Ο.Τ., το πανέμορφο κυκλικό κτίριο της εποχής του Μεσοπολέμου, με τα υπέροχα ψηφιδωτά του 1935.

15.00-17.30  Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παραλία Λουτρακίου, για καφέ και φαγητό σε μέρη δοκιμασμένα και εγγυημένα. Παρέα και χαλάρωση, σε μία από τις ομορφότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας.

Η εξωτερική πισίνα του Spa. Φωτογραφία: Μαρία Κορόγιαννη

Η εξωτερική πισίνα του Spa.
Φωτογραφία: Μαρία Κορόγιαννη

 

Κρατήσεις θέσεων έως 3/6/2016, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Καλέστε στο 6909399166, Μαρία Κορόγιαννη
Συμμετοχή: 28 E
Περιλαμβάνονται:

  • Μάθημα Pilates 90’
  • Ιαματική Υδροθεραπεία 30’
  • Ελαφρύ γεύμα & Ποσιθεραπεία
  • Ξενάγηση στο Spa και στην ιαματική πηγή του ΕΟΤ
  • ΦΠΑ 23%

Δεν περιλαμβάνονται: Μετακινήσεις από και προς το Spa, λοιπά έξοδα συμμετεχόντων

*Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις παροχές της εκδρομής με κάποιο από τα προγράμματα Υγείας και Ευεξίας του Spa, όπως το massage, η λασποθεραπεία, η περιποίηση προσώπου και σώματος, η σάουνα και το χαμάμ, θα ισχύσουν ειδικές εκπτωτικές τιμές, (κατόπιν αιτήματος & διαθεσιμότητας).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa, το οποίο ανταγωνίζεται με επιτυχία όχι μόνον τα Ελληνικά, αλλά και τα αντίστοιχα διεθνή θερμαλιστικά κέντρα, εδώ

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μου www.iamatika.gr για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις Ελληνικές Ιαματικές Πηγές και την συμβολή τους στην Υγεία και Ευεξία του ανθρώπου.

IMG_63794248629663

Pilates, Ευεξία, Ιαματική Υδροθεραπεία! Φωτογραφία: Μαρία Κορόγιαννη

Σας περιμένουμε με χαρά να ενωθείτε με την παρέα μας και να γνωρίσετε τη Μέθοδο Πιλάτες καθώς και τα οφέλη της Ιαματικής Υδροθεραπείας, σε μία εκδρομή Υγείας, Ευεξίας και Χαλάρωσης!

  1. Άκανθα πτέρνας: Τι είναι και πώς θα την ξεπεράσετε Leave a reply
  2. Θεραπεία Release & Relax Motion Leave a reply
  3. Pregnant Massage (θεραπευτικη μαλαξη σε εγκυους) Leave a reply
  4. 3ήμερο Ευεξίας στα Λουτρά Πλατυστόμου Leave a reply
  5. Ομιλία στην 1η Αθλητιατρικη Ημερίδα Αθλητικών Κακωσεων Leave a reply