Τι είναι η PhysioWellness

Η θεραπευτική προσέγγιση PhysioWellness

Είμαι ένα άτομο με αρκετά ανεπτυγμένες ευαισθησίες σε σχέση με το «εὖ ζῆν» των συνανθρώπων μου. Για τον λόγo αυτό μέσα από τις θεραπείες μου επιχειρώ να συνδέσω τις γνώσεις μου πάνω στη Φυσικοθεραπεία και τις Νευροεπιστήμες με τις πλέον σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες αντιλήψεις σχετικά με την έννοια της Ευεξίας. 

Έτσι γεννήθηκε η προσωπική μου θεραπευτική προσέγγιση, την οποία ονόμασα PhysioWellness.

Η έννοια του PhysioWellness, ή αλλιώς της ‘Φυσικής Θεραπείας και Ευεξίας’ περιλαμβάνει την παραδοχή πως όταν μιλάμε για αποκατάσταση της υγείας ενός ανθρώπου, έμφαση δίνεται στην αντιμετώπισή του ως ολότηταPhysioWellness είναι η αρμονική συνεργασία μεταξύ του μυαλού (πνευματικής κατάστασης), σώματος (φυσικής κατάστασης) και ψυχής (ψυχικής κατάστασης).

Στηρίζεται στην πεποίθηση πως έχουμε ψυχολογικές, φυσικές, σωματικές, πνευματικές και κοινωνικές ανάγκες, τις οποίες είναι απαραίτητο να ικανοποιούμε κατά το δυνατό καλύτερα, προκειμένου να έχουμε υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας στην καθημερινή μας ζωή.

Οι γνώσεις και τα εφόδια που απαιτούνται προς το σκοπό αυτό, είναι ο κορμός της φιλοσοφίας του PhysioWellness.

Προσωπικά, ποτέ δεν επιχείρησα να θεράπευσω έναν ‘ασθενή’, χωρίς να λάβω υπόψην μου και τις τρείς παραμέτρους υγείας που περιγράφησαν παραπάνω και νομίζω πως ποτέ δε θα κατάφερνα να θεραπεύσω έναν άνθρωπο παρακάμπτοντας μία από αυτές. Να σημειώσω εδώ πως οι ασθενείς δεν είναι απαραιτήτως ‘άρρωστοι’, με την έννοια οτι νοσούν παθολογικά. Θα ήταν ορθότερο να θεωρηθουν πρόσκαιρα ‘αδύναμοι’, όπως προκύπτει και από την ετυμολογία της λέξης.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον κο Γιάννη Τούντα, Επίκουρο καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής, ο οποίος σε ένα άρθρο του επιχειρεί να διαχωρίσει τις έννοιες αρρώστια νόσος, ασθένεια: “Οι εκδηλώσεις της αρνητικής υγείας μπορεί να αφορούν όχι μόνο το οργανικό επίπεδο αλλά και το λειτουργικό και το κοινωνικό επίπεδο, αποτελώντας παροδικές διαταραχές, διαδικασία ή διαταραχές στατικές και εμμένουσες”.
Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή σε αυτές τις ‘καταστάσεις ασθένειας’ είναι ξεκάθαρα πολύτιμος και αναντικατάστατος, όπως έχει περιγραφεί αλλού, αναλυτικά.

Όταν, λοιπόν, αναφερόμαστε στη Φυσική Θεραπεία και Ευεξία, ή αλλιώς PhysioWellness, αναφερόμαστε στην προσέγγιση εκείνη η οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά φυσικά μέσα και σκοπό έχει να επανεκπαιδεύσει τον άνθρωπο σε ‘πρότυπα συμπεριφοράς’ τέτοια, που θα τον οδηγήσουν να προσεγγίσει το προσωπικό του ιδανικό ευεξίας, το προσωπικό του «εὖ ζῆν«.

Πρόκειται για έναν όρο και μια θεραπευτική προσέγγιση, που επινοήθηκαν και χρησιμοποιούνται πρώτη φορά από εμένα. Σκοπός και αποστολή της προσέγγισης αυτής είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν οτι όλοι συμμετέχουμε ενεργά και αδιάκοπα στο ‘πόσο υγιείς είμαστε΄.

Η φιλοσοφία του PhysioWellness προκύπτει από την συνολική εκπαίδευσή μου ως φυσικοθεραπεύτρια και νευροεπιστήμων, αλλά και από την εμπειρική μου προσέγγιση στα θέματα υγείας και ζωής.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του ανθρώπου ως ολότητα και μας παρακινεί να ζήσουμε από εδώ και πέρα σύμφωνα με την επιστημονική -αλλά και εμπειρική- παραδοχή πως ο,τιδήποτε αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε, πράττουμε, ή πιστεύουμε έχει ένα απευθείας αντίκτυπο στο επίπεδο της υγείας μας. Με άλλα λόγια, στην ίδια μας τη Ζωή.

© PhysioWellness by Maria Korogianni

Advertisements

Πρόσφατα άρθρα

Εκδρομή Στο Loutraki Thermal Spa

PILATES & SPA DAY by MARIA KOROGIANNI

Συνδυάστε την σωματική ευεξία που προσφέρει η άσκηση στη Μέθοδο Pilates με τις ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Νερών του Loutraki Thermal Spa.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 24 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

10:30 Αναχώρηση από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στα Μέγαρα

11:00-11:30 Άφιξη-συνάντηση στο χώρο υποδοχής-café του Loutraki Thermal Spa.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Wellness Kit με όλα τα απαραίτητα για το ιαματικό τους μπάνιο.

11:30-12:00 Επίσκεψη στο γιατρό του Σπα-ενημέρωση από την Φυσικοθεραπευτρια  για τον τρόπο χρησης  των Ιαματικών Νερών

12:00-13:00 Ήπιο Μαθημα Πιλάτες και Anti-Stress Τεχνικές Αναπνοής

13:00-14:00 Ιαματική Υδροθεραπεία στις 2 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες (201 m2 και 40 m2 αντίστοιχα), καθώς και στην εξωτερική πισίνα (200 m2) συνοδευόμενη από χρήση του χαμάμ (Ιαματικό Ατμολουτρο).

–Μασάζ Κεφαλής με χαλαρωτικα αιθέρια έλαια

Παράλληλα μπορείτε να χαλαρώσετε στις ξαπλώστρες που βρίσκονται γύρω από τις πισίνες, απολαμβάνοντας την ηρεμία και την άνεση του χώρου.

–Η Φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη θα σας καθοδηγήσει στο χώρο, ανάλογα με το μυοσκελετικό σας πρόβλημα και τις ανάγκες σας, ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τους υδάτινους καταρράκτες,  τα jet υδρομαλάξεων (υποβρύχια υδρομασάζ),  αλλά και την εναλλαγή ζεστού/κρύου νερού.

14:30-15:00 Ελαφρύ γεύμα με υγιεινά σνακ, συνοδευόμενο από ποσιθεραπεία (πόση ιαματικού νερού) με το θεραπευτικό νερό Λουτρακίου, που αναβλύζει αδιάκοπα από την αρχαιότητα.

panoramic

Η δράση του πόσιμου ιαματικού νερού είναι πολυδιάστατη, διότι περιέχει στοιχεία τα οποία αφομοιώνονται από όλα τα όργανα και τους ιστούς. Μέσω του μαγνησίου που περιέχει και της χαλάρωσης των λείων μυϊκών ινών που προκαλεί έχουμε: Αγγειοδιαστολή, μείωση της αρτηριακής πίεσης, αυξημένη διούρηση ,καθώς επίσης και λιθοτριψία από χολή και νεφρά.

15:00-15.30 Ξενάγηση στους πολυτελείς, άνετους και φιλόξενους χώρους του Loutraki Thermal Spa (έκτασης σχεδόν 5.000 τ.μ.) και παρουσίαση των προηγμένων υπηρεσιών υγείας, αναζωογόνησης και ομορφιάς που προσφέρει (ατμόλουτρο/χαμάμ, σάουνα, μασάζ, λασποθεραπεία, περιποίηση προσώπου και σώματος κλπ).

Προαιρετική επίσκεψη στους ‘Καταρράκτες’ Λουτρακίου και ξενάγηση στην πηγή του Ε.Ο.Τ., το πανέμορφο κυκλικό κτίριο της εποχής του Μεσοπολέμου, με τα υπέροχα ψηφιδωτά του 1935.

15.30-17.00 Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παραλία Λουτρακίου, για καφέ και φαγητό σε μέρη δοκιμασμένα και εγγυημένα. Παρέα και χαλάρωση, σε μία από τις ομορφότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας.

-Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 15/6/2018, συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων
-Καλέστε στο 6909399166, Μαρία Κορόγιαννη
-Συμμετοχή: 30E, Προκαταβολή 12Ε

—Περιλαμβάνονται:

°Ήπιο πρόγραμμα ασκήσεων Pilates & anti-stress τεχνικές αναπνοής

°Χρήση των εγκαταστάσεων για Ιαματική Υδροθεραπεία και Ιαματικο Ατμολουτρο(Χαμάμ), πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 60′

° Μασαζ Κεφαλής με χαλαρωτικά αιθέρια έλαια

°Wellness kit, με όλα τα απαραίτητα για το Ιαματικό μας μπάνιο

°Εξέταση από τον ιατρό του SPA

°Ελαφρύ γεύμα & Ποσιθεραπεία (πόση ιαματικου νερου)

°Ξενάγηση στο Spa και στην ιαματική πηγή του ΕΟΤ

°ΦΠΑ 24%

—Η μετακίνηση απο τα Μέγαρα προς το Spa θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα, το πιθανότερο είναι πως δε θα χρειαστεί να πάρετε το δικό σας- εκτός φυσικά εάν θέλετε!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa, το οποίο ανταγωνίζεται με επιτυχία όχι μόνον τα Ελληνικά, αλλά και τα αντίστοιχα διεθνή θερμαλιστικά κέντρα στη σελίδα www.loutrakispa.gr

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο μου Συμβουλές για σωστή Ιαματική Υδροθεραπεία, ώστε να προετοιμαστειτε κατάλληλα για την εκδρομή μας ή να εξερευνήσετε την ιστοσελίδα μου www.iamatika.gr για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις Ελληνικές Ιαματικές Πηγές και την συμβολή τους στην Υγεία και Ευεξία του ανθρώπου.

Mία μέρα αφιερωμένη στην αναζωογόνηση του σώματος, στην ευεξία της ψυχής και στην ξεκούραση του πνεύματος, σε μία από τις ομορφότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας!

  1. Σεμινάριο Clinical Pilates – Matwork Leave a reply
  2. Πρώτη επίσκεψη στο χώρο μας Leave a reply
  3. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
  4. Άκανθα πτέρνας: Τι είναι και πώς θα την ξεπεράσετε Leave a reply
  5. Θεραπεία Release & Relax Motion Leave a reply