Η Φυσικοθεραπεύτρια

Μαρία Κορόγιαννη PT, MSc

patmos-view

Η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας για περισσότερα από 19 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) της Αθήνας (2002) και συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Λονδίνο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ερευνητικό πεδίο των Νευροεπιστημών, και με αντικείμενο ειδίκευσης την αποκατάσταση νευρολογικών περιστατικών (MSc in Neurorehabilitation, Brunel University, London, 2004). Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει

 • τη συνεργασία με την Εθνική Ομάδα Κολύμβησης στη θέση βοηθού φυσικοθεραπευτή,
 • τη θέση φυσικοθεραπευτή στο Υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ στις ιαματικές πηγές Αιδηψού, και
 • την υπεύθυνη του φυσικοθεραπευτηρίου στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Νέας Περάμου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέκτησε κλινική εμπειρία

 • στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και
 • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ.Γεννηματάς,

ενώ εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια

 • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο ΕΕΣ (Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).

Το Νοέμβριο του 2004, ίδρυσε το πρότυπο εργαστήριο φυσικοθεραπείας: Φυσικοθεραπεία Πρόληψη-Αποκατάσταση ‘Μαρία Κορόγιαννη’, στα Μέγαρα της Δυτ.Αττικής, το οποίο λειτουργεί εως και σήμερα.

Στο φυσικοθεραπευτήριο της Μαρίας Κορόγιαννη ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως ολότητα και όχι ως ‘πάθηση’, καθώς αφετηρία είναι η παραδοχή πως η Υγεία είναι το αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του μυαλού (πνευματικής κατάστασης), σώματος (φυσικής κατάστασης) και ψυχής (ψυχικής κατάστασης).

Έχοντας ως προσωπικό όραμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας στον ελλαδικό χώρο και επαγγελματικό στόχο την ενημέρωση του συνανθρώπου σχετικά με τη συμβολή της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στην Υγεία και Ευεξία, η Μαρία συνεχίζει να αναπτύσσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς της, και να επιμένει σε μία φυσικοθεραπευτική προσέγγιση όπου τον κύριο λόγο έχει η ολιστική αντιμετώπιση του πάσχοντος και η θεραπεία μέσω των χεριών του θεραπευτή (hands-on manual physical therapy).

Παρακολουθεί εγχώρια, αλλά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε τακτική βάση, ενω δεν παραλείπει να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την Υγεία, την Ευεξία και τη Φυσικοθεραπεία. Επιχειρεί να διατηρεί άριστες επαγγελματικές σχέσεις με συναδέλφους των επιστημών Υγείας, καθοδηγούμενη από την πεποίθηση πως, μέσω της συνεργασίας των ειδικοτήτων, επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα για τον θεραπευόμενο.

Αποτελεί ενεργό μέλος σε έναν αριθμό Οργανισμών και Συλλόγων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

·  APTI – Aquatic Physical Therapy International World 

·  Confederation for Physical Therapy (WCPT)

·  Panhellenic PT Association (T.A.)

·  Greek Scientific Physical Therapy Society

·  Hellenic Foundation for Osteoporosis

·   Mensa International

Η Μέθοδος Clinical Pilates

Η Φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη έχει εκπαιδευτεί από τη διεθνή λέκτορα Shari Rosenberg (International lecturer BSc Physiotherapy (UCT) – Stott trained Pilates instructor) στην αυθεντική Μέθοδο Clinical Pilates και Clinical Reformer. H μέθοδος Clinical Pilates (κλινικό ή θεραπευτικό Πιλάτες) είναι η εφαρμογή της αυθεντικής Μεθόδου Pilates, σε κλινικά περιστατικά. Aσκείται αποκλειστικά από πιστοποιημένους θεραπευτές, μπορεί να συνταγογραφηθεί από τους αντίστοιχους ιατρούς και αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης και αποκατάστασης, για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Στο φυσικοθεραπευτήρο εφαρμόζεται η Μέθοδος Clinical Pilates είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με την κλασσική φυσικοθεραπεία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, σχετικά με τη διδασκαλία της μεθόδου από τη Μαρία Κορόγιαννη στην προσωπική της ιστοσελίδα www.clinicalpilates.gr .

Φυσικοθεραπεία και Ιαματικός Τουρισμός: Συγχρόνως με τη λειτουργία του ιδιωτικού της φυσικοθεραπευτηρίου, η Μαρία δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά τον αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο Ιαματικό Τουρισμό (Θερμαλισμό). 

Με κεντρικό άξονα την αναγνώριση και αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών της Ελλάδας, η Μαρία Κορόγιαννη με την ιδιότητα του επιστήμονα υγείας προωθεί την πληροφόρηση σχετικά με την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στη χώρα μας, τονίζοντας τη συμβολή της Φυσικοθεραπείας στον Ιαματικό ΤουρισμόΓια το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.iamatika.gr, το πρώτο site αφιερωμένο αποκλειστικά στις ελληνικές ιαματικές πηγές.

Η μακρόχρονη ιδέα της για την αξιοποίηση των ελληνικών ιαματικών πηγών, ώστε να γίνουν γνωστές και προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, γίνεται πραγματικότητα την Άνοιξη του 2012, όταν η Μαρία ανακοινώνει και προχωρά στη δημιουργία της ThermalGreece, τη διαχείριση και οργάνωση της οποίας σύντομα αποφασίζει να αναλάβει πλήρως.

Σταδιακά, η www.thermalgreece.gr παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα: Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και Υδροθεραπείας, σε επιλεγμένες Ιαματικές Πηγές και φυσικά Σπα στην Ελλάδα, με τη μορφή οργανωμένων ταξιδίων. Τα ταξίδια οργανώνει, επιβλέπει και συνοδεύει η ίδια η Μαρία Κορόγιαννη, με σκοπό να διασφαλίζεται το χαμηλότερο οικονομικό κόστος σε συνδυασμό πάντα με το υψηλότερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Για την καλύτερη ποιότητα των θεραπευτικών υπηρεσιών της ThermalGreece, η Μαρία έχει ολοκληρώσει κύκλο ειδικευμένων σεμιναρίων Υδροθεραπείας και Θεραπευτικής Άσκησης στο νερό, έχει συμμετάσχει σε ειδικό Σεμινάριο Επιχειρησιακής Στρατηγικής Ιατρικού Τουρισμού, ενώ είναι πιστοποιημένη στο Spa Marketing (Φιλοσοφία και Παροχές Υπηρεσιών&Προϊόντων Σπα, Εξυπηρέτηση Πελατών, Μάρκετινγκ&Τεχνικές Πωλήσεων).

Επίσης, το συνεχές ενδιαφέρον για την Ιαματική Υδροθεραπεία την ωθεί να είναι ενεργό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Υδροθεραπείας-Φυσικοθεραπείας (APTI-Aquatic Physical Therapy International) και του Οργανισμού Άσκησης στο Νερό (Aquatic Exersice Association).

Καθώς, η θεραπευτική φιλοσοφία της Μαρίας περιστρέφεται γύρω από τη διάθεση για Κίνηση και Φυσική Δραστηριότητα, η ίδια είναι μέλος πεζοπορικών και ορειβατικών συλλόγων, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της επισκέπτεται τις ελληνικές Ιαματικές Πηγές, για αναζωογόνηση, ευεξία και Ιαματική Υδροθεραπεία.  

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το επαγγελματικό υπόβαθρο της φυσικοθεραπεύτριας Μαρίας Κορόγιαννη, επισκεφτείτε τη σελίδα της στο LinkedIn.

Διαβάστε ακόμη:

φυσικοθεραπεια, κορόγιαννη, ευεξία

Η Φιλοσοφία μας

Σε τί διαφέρουμε

Σε τί διαφέρουμε

φυσικοθεραπεία, ευεξία, κορόγιαννη

Κόστος Θεραπειών

Advertisements

Πρόσφατα άρθρα

Πρώτη επίσκεψη στο χώρο μας

Η πρώτη επίσκεψη είναι πολύ σημαντική. Είναι η επίσκεψη στην οποία θα γίνει η βασική αξιολόγηση του προβλήματος σας και θα σχεδιαστεί το πλάνο θεραπείας με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες σας.

Η αρχική αξιολόγηση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μιας ώρας και θα ξεκινήσει με τη λεπτομερή λήψη του ιστορικού σας, στο οποιο θα καταγραφούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προβλήματος και θα ανιχνευθούν πιθανές αντενδείξεις σε κάποια θεραπευτική πράξη.

Θέλουμε να ακούσουμε τη δική σας εκδοχή, πώς αισθάνεστε και τί προσδοκίες έχετε από τη θεραπεία σας.

Στη συνέχεια θα γίνει πλήρης κλινική εξέταση και φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση, ώστε να διασαφηνιστεί ο μηχανισμός που δημιουργεί τα συμπτώματα και να σχεδιαστεί το πρόγραμμα της θεραπείας. Στην ουσία στην πρώτη επίσκεψη, θα ξεκινήσει και η θεραπεία, αφού κάποιες από τις κινήσεις ή τεχνικές που χρησιμοποιούμε στην αξιολόγηση είναι και θεραπευτικές και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του συνήθως άμεσα ανακουφισμένος.

Ο ακριβής εντοπισμός του μηχανισμού που δημιουργεί το πρόβλημα είναι απαραίτητος, ώστε το θεραπευτικό πρόγραμμα να είναι στοχευμένο. Όσο πιο στοχευμένο είναι το πρόγραμμα της θεραπείας, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια άρτια συνεδρία φυσικοθεραπείας δεν αποτελεί απλή εκτέλεση του ιατρικού παραπεμπτικού.

Στην πρώτη επίσκεψη θα θέλαμε να δούμε το φάκελο με τις ιατρικές εξετάσεις σας. Σας προτείνουμε:

 • να φοράτε άνετα ρούχα, που θα επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση και αλλαγή θέσεων, και
 • να έχετε άνεση χρόνου, ώστε να διερευνήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να αποκατασταθεί το πρόβλημά σας. Επομένως, η έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία για να κλείσετε το ραντεβού σας είναι απαραίτητη.
 • Καλέστε στο 229608100 για τη δική σας πρώτη επίσκεψη κλινικής φυσικοθεραπευτικής αξιολόγησης και ενημέρωσης σχετικά με το πρόβλημά σας.

 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
 2. Άκανθα πτέρνας: Τι είναι και πώς θα την ξεπεράσετε Leave a reply
 3. Θεραπεία Release & Relax Motion Leave a reply
 4. Pregnant Massage (θεραπευτικη μαλαξη σε εγκυους) Leave a reply
 5. 3ήμερο Ευεξίας στα Λουτρά Πλατυστόμου Leave a reply