Η Φυσικοθεραπεύτρια

Μαρία Κορόγιαννη PT, MSc

patmos-view

Η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας για περισσότερα από 19 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) της Αθήνας (2002) και συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Λονδίνο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ερευνητικό πεδίο των Νευροεπιστημών, και με αντικείμενο ειδίκευσης την αποκατάσταση νευρολογικών περιστατικών (MSc in Neurorehabilitation, Brunel University, London, 2004). Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει

 • τη συνεργασία με την Εθνική Ομάδα Κολύμβησης στη θέση βοηθού φυσικοθεραπευτή,
 • τη θέση φυσικοθεραπευτή στο Υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ στις ιαματικές πηγές Αιδηψού, και
 • την υπεύθυνη του φυσικοθεραπευτηρίου στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Νέας Περάμου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέκτησε κλινική εμπειρία

 • στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και
 • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ.Γεννηματάς,

ενώ εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια

 • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο ΕΕΣ (Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).

Το Νοέμβριο του 2004, ίδρυσε το πρότυπο εργαστήριο φυσικοθεραπείας: Φυσικοθεραπεία Πρόληψη-Αποκατάσταση ‘Μαρία Κορόγιαννη’, στα Μέγαρα της Δυτ.Αττικής, το οποίο λειτουργεί εως και σήμερα.

Στο φυσικοθεραπευτήριο της Μαρίας Κορόγιαννη ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως ολότητα και όχι ως ‘πάθηση’, καθώς αφετηρία είναι η παραδοχή πως η Υγεία είναι το αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του μυαλού (πνευματικής κατάστασης), σώματος (φυσικής κατάστασης) και ψυχής (ψυχικής κατάστασης).

Έχοντας ως προσωπικό όραμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας στον ελλαδικό χώρο και επαγγελματικό στόχο την ενημέρωση του συνανθρώπου σχετικά με τη συμβολή της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στην Υγεία και Ευεξία, η Μαρία συνεχίζει να αναπτύσσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς της, και να επιμένει σε μία φυσικοθεραπευτική προσέγγιση όπου τον κύριο λόγο έχει η ολιστική αντιμετώπιση του πάσχοντος και η θεραπεία μέσω των χεριών του θεραπευτή (hands-on manual physical therapy).

Παρακολουθεί εγχώρια, αλλά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε τακτική βάση, ενω δεν παραλείπει να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την Υγεία, την Ευεξία και τη Φυσικοθεραπεία. Επιχειρεί να διατηρεί άριστες επαγγελματικές σχέσεις με συναδέλφους των επιστημών Υγείας, καθοδηγούμενη από την πεποίθηση πως, μέσω της συνεργασίας των ειδικοτήτων, επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα για τον θεραπευόμενο.

Αποτελεί ενεργό μέλος σε έναν αριθμό Οργανισμών και Συλλόγων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

·  APTI – Aquatic Physical Therapy International World 

·  Confederation for Physical Therapy (WCPT)

·  Panhellenic PT Association (T.A.)

·  Greek Scientific Physical Therapy Society

·  Hellenic Foundation for Osteoporosis

·   Mensa International

Η Μέθοδος Clinical Pilates

Η Φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη έχει εκπαιδευτεί από τη διεθνή λέκτορα Shari Rosenberg (International lecturer BSc Physiotherapy (UCT) – Stott trained Pilates instructor) στην αυθεντική Μέθοδο Clinical Pilates και Clinical Reformer. H μέθοδος Clinical Pilates (κλινικό ή θεραπευτικό Πιλάτες) είναι η εφαρμογή της αυθεντικής Μεθόδου Pilates, σε κλινικά περιστατικά. Aσκείται αποκλειστικά από πιστοποιημένους θεραπευτές, μπορεί να συνταγογραφηθεί από τους αντίστοιχους ιατρούς και αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης και αποκατάστασης, για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Στο φυσικοθεραπευτήρο εφαρμόζεται η Μέθοδος Clinical Pilates είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με την κλασσική φυσικοθεραπεία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, σχετικά με τη διδασκαλία της μεθόδου από τη Μαρία Κορόγιαννη στην προσωπική της ιστοσελίδα www.clinicalpilates.gr .

Φυσικοθεραπεία και Ιαματικός Τουρισμός: Συγχρόνως με τη λειτουργία του ιδιωτικού της φυσικοθεραπευτηρίου, η Μαρία δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά τον αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο Ιαματικό Τουρισμό (Θερμαλισμό). 

Με κεντρικό άξονα την αναγνώριση και αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών της Ελλάδας, η Μαρία Κορόγιαννη με την ιδιότητα του επιστήμονα υγείας προωθεί την πληροφόρηση σχετικά με την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στη χώρα μας, τονίζοντας τη συμβολή της Φυσικοθεραπείας στον Ιαματικό ΤουρισμόΓια το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.iamatika.gr, το πρώτο site αφιερωμένο αποκλειστικά στις ελληνικές ιαματικές πηγές.

Η μακρόχρονη ιδέα της για την αξιοποίηση των ελληνικών ιαματικών πηγών, ώστε να γίνουν γνωστές και προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, γίνεται πραγματικότητα την Άνοιξη του 2012, όταν η Μαρία ανακοινώνει και προχωρά στη δημιουργία της ThermalGreece, τη διαχείριση και οργάνωση της οποίας σύντομα αποφασίζει να αναλάβει πλήρως.

Σταδιακά, η www.thermalgreece.gr παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα: Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και Υδροθεραπείας, σε επιλεγμένες Ιαματικές Πηγές και φυσικά Σπα στην Ελλάδα, με τη μορφή οργανωμένων ταξιδίων. Τα ταξίδια οργανώνει, επιβλέπει και συνοδεύει η ίδια η Μαρία Κορόγιαννη, με σκοπό να διασφαλίζεται το χαμηλότερο οικονομικό κόστος σε συνδυασμό πάντα με το υψηλότερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Για την καλύτερη ποιότητα των θεραπευτικών υπηρεσιών της ThermalGreece, η Μαρία έχει ολοκληρώσει κύκλο ειδικευμένων σεμιναρίων Υδροθεραπείας και Θεραπευτικής Άσκησης στο νερό, έχει συμμετάσχει σε ειδικό Σεμινάριο Επιχειρησιακής Στρατηγικής Ιατρικού Τουρισμού, ενώ είναι πιστοποιημένη στο Spa Marketing (Φιλοσοφία και Παροχές Υπηρεσιών&Προϊόντων Σπα, Εξυπηρέτηση Πελατών, Μάρκετινγκ&Τεχνικές Πωλήσεων).

Επίσης, το συνεχές ενδιαφέρον για την Ιαματική Υδροθεραπεία την ωθεί να είναι ενεργό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Υδροθεραπείας-Φυσικοθεραπείας (APTI-Aquatic Physical Therapy International) και του Οργανισμού Άσκησης στο Νερό (Aquatic Exersice Association).

Καθώς, η θεραπευτική φιλοσοφία της Μαρίας περιστρέφεται γύρω από τη διάθεση για Κίνηση και Φυσική Δραστηριότητα, η ίδια είναι μέλος πεζοπορικών και ορειβατικών συλλόγων, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της επισκέπτεται τις ελληνικές Ιαματικές Πηγές, για αναζωογόνηση, ευεξία και Ιαματική Υδροθεραπεία.  

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το επαγγελματικό υπόβαθρο της φυσικοθεραπεύτριας Μαρίας Κορόγιαννη, επισκεφτείτε τη σελίδα της στο LinkedIn.

Διαβάστε ακόμη:

φυσικοθεραπεια, κορόγιαννη, ευεξία

Η Φιλοσοφία μας

Σε τί διαφέρουμε

Σε τί διαφέρουμε

φυσικοθεραπεία, ευεξία, κορόγιαννη

Κόστος Θεραπειών

Advertisements

Πρόσφατα άρθρα

Εκδρομή Στο Loutraki Thermal Spa

PILATES & SPA DAY by MARIA KOROGIANNI

Συνδυάστε την σωματική ευεξία που προσφέρει η άσκηση στη Μέθοδο Pilates με τις ευεργετικές ιδιότητες των Ιαματικών Νερών του Loutraki Thermal Spa.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 24 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

10:30 Αναχώρηση από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στα Μέγαρα

11:00-11:30 Άφιξη-συνάντηση στο χώρο υποδοχής-café του Loutraki Thermal Spa.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Wellness Kit με όλα τα απαραίτητα για το ιαματικό τους μπάνιο.

11:30-12:00 Επίσκεψη στο γιατρό του Σπα-ενημέρωση από την Φυσικοθεραπευτρια  για τον τρόπο χρησης  των Ιαματικών Νερών

12:00-13:00 Ήπιο Μαθημα Πιλάτες και Anti-Stress Τεχνικές Αναπνοής

13:00-14:00 Ιαματική Υδροθεραπεία στις 2 εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες (201 m2 και 40 m2 αντίστοιχα), καθώς και στην εξωτερική πισίνα (200 m2) συνοδευόμενη από χρήση του χαμάμ (Ιαματικό Ατμολουτρο).

–Μασάζ Κεφαλής με χαλαρωτικα αιθέρια έλαια

Παράλληλα μπορείτε να χαλαρώσετε στις ξαπλώστρες που βρίσκονται γύρω από τις πισίνες, απολαμβάνοντας την ηρεμία και την άνεση του χώρου.

–Η Φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη θα σας καθοδηγήσει στο χώρο, ανάλογα με το μυοσκελετικό σας πρόβλημα και τις ανάγκες σας, ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τους υδάτινους καταρράκτες,  τα jet υδρομαλάξεων (υποβρύχια υδρομασάζ),  αλλά και την εναλλαγή ζεστού/κρύου νερού.

14:30-15:00 Ελαφρύ γεύμα με υγιεινά σνακ, συνοδευόμενο από ποσιθεραπεία (πόση ιαματικού νερού) με το θεραπευτικό νερό Λουτρακίου, που αναβλύζει αδιάκοπα από την αρχαιότητα.

panoramic

Η δράση του πόσιμου ιαματικού νερού είναι πολυδιάστατη, διότι περιέχει στοιχεία τα οποία αφομοιώνονται από όλα τα όργανα και τους ιστούς. Μέσω του μαγνησίου που περιέχει και της χαλάρωσης των λείων μυϊκών ινών που προκαλεί έχουμε: Αγγειοδιαστολή, μείωση της αρτηριακής πίεσης, αυξημένη διούρηση ,καθώς επίσης και λιθοτριψία από χολή και νεφρά.

15:00-15.30 Ξενάγηση στους πολυτελείς, άνετους και φιλόξενους χώρους του Loutraki Thermal Spa (έκτασης σχεδόν 5.000 τ.μ.) και παρουσίαση των προηγμένων υπηρεσιών υγείας, αναζωογόνησης και ομορφιάς που προσφέρει (ατμόλουτρο/χαμάμ, σάουνα, μασάζ, λασποθεραπεία, περιποίηση προσώπου και σώματος κλπ).

Προαιρετική επίσκεψη στους ‘Καταρράκτες’ Λουτρακίου και ξενάγηση στην πηγή του Ε.Ο.Τ., το πανέμορφο κυκλικό κτίριο της εποχής του Μεσοπολέμου, με τα υπέροχα ψηφιδωτά του 1935.

15.30-17.00 Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παραλία Λουτρακίου, για καφέ και φαγητό σε μέρη δοκιμασμένα και εγγυημένα. Παρέα και χαλάρωση, σε μία από τις ομορφότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας.

-Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 15/6/2018, συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων
-Καλέστε στο 6909399166, Μαρία Κορόγιαννη
-Συμμετοχή: 30E, Προκαταβολή 12Ε

—Περιλαμβάνονται:

°Ήπιο πρόγραμμα ασκήσεων Pilates & anti-stress τεχνικές αναπνοής

°Χρήση των εγκαταστάσεων για Ιαματική Υδροθεραπεία και Ιαματικο Ατμολουτρο(Χαμάμ), πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 60′

° Μασαζ Κεφαλής με χαλαρωτικά αιθέρια έλαια

°Wellness kit, με όλα τα απαραίτητα για το Ιαματικό μας μπάνιο

°Εξέταση από τον ιατρό του SPA

°Ελαφρύ γεύμα & Ποσιθεραπεία (πόση ιαματικου νερου)

°Ξενάγηση στο Spa και στην ιαματική πηγή του ΕΟΤ

°ΦΠΑ 24%

—Η μετακίνηση απο τα Μέγαρα προς το Spa θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα, το πιθανότερο είναι πως δε θα χρειαστεί να πάρετε το δικό σας- εκτός φυσικά εάν θέλετε!

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa, το οποίο ανταγωνίζεται με επιτυχία όχι μόνον τα Ελληνικά, αλλά και τα αντίστοιχα διεθνή θερμαλιστικά κέντρα στη σελίδα www.loutrakispa.gr

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο μου Συμβουλές για σωστή Ιαματική Υδροθεραπεία, ώστε να προετοιμαστειτε κατάλληλα για την εκδρομή μας ή να εξερευνήσετε την ιστοσελίδα μου www.iamatika.gr για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις Ελληνικές Ιαματικές Πηγές και την συμβολή τους στην Υγεία και Ευεξία του ανθρώπου.

Mία μέρα αφιερωμένη στην αναζωογόνηση του σώματος, στην ευεξία της ψυχής και στην ξεκούραση του πνεύματος, σε μία από τις ομορφότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας!

 1. Σεμινάριο Clinical Pilates – Matwork Leave a reply
 2. Πρώτη επίσκεψη στο χώρο μας Leave a reply
 3. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
 4. Άκανθα πτέρνας: Τι είναι και πώς θα την ξεπεράσετε Leave a reply
 5. Θεραπεία Release & Relax Motion Leave a reply