Η Φυσικοθεραπεύτρια

Μαρία Κορόγιαννη PT, MSc

patmos-view

Η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας για περισσότερα από 19 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) της Αθήνας (2002) και συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Λονδίνο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ερευνητικό πεδίο των Νευροεπιστημών, και με αντικείμενο ειδίκευσης την αποκατάσταση νευρολογικών περιστατικών (MSc in Neurorehabilitation, Brunel University, London, 2004). Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει

 • τη συνεργασία με την Εθνική Ομάδα Κολύμβησης στη θέση βοηθού φυσικοθεραπευτή,
 • τη θέση φυσικοθεραπευτή στο Υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ στις ιαματικές πηγές Αιδηψού, και
 • την υπεύθυνη του φυσικοθεραπευτηρίου στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Νέας Περάμου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέκτησε κλινική εμπειρία

 • στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και
 • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ.Γεννηματάς,

ενώ εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια

 • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο ΕΕΣ (Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).

Το Νοέμβριο του 2004, ίδρυσε το πρότυπο εργαστήριο φυσικοθεραπείας: Φυσικοθεραπεία Πρόληψη-Αποκατάσταση ‘Μαρία Κορόγιαννη’, στα Μέγαρα της Δυτ.Αττικής, το οποίο λειτουργεί εως και σήμερα.

Στο φυσικοθεραπευτήριο της Μαρίας Κορόγιαννη ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως ολότητα και όχι ως ‘πάθηση’, καθώς αφετηρία είναι η παραδοχή πως η Υγεία είναι το αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του μυαλού (πνευματικής κατάστασης), σώματος (φυσικής κατάστασης) και ψυχής (ψυχικής κατάστασης).

Έχοντας ως προσωπικό όραμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας στον ελλαδικό χώρο και επαγγελματικό στόχο την ενημέρωση του συνανθρώπου σχετικά με τη συμβολή της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στην Υγεία και Ευεξία, η Μαρία συνεχίζει να αναπτύσσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς της, και να επιμένει σε μία φυσικοθεραπευτική προσέγγιση όπου τον κύριο λόγο έχει η ολιστική αντιμετώπιση του πάσχοντος και η θεραπεία μέσω των χεριών του θεραπευτή (hands-on manual physical therapy).

Παρακολουθεί εγχώρια, αλλά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε τακτική βάση, ενω δεν παραλείπει να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την Υγεία, την Ευεξία και τη Φυσικοθεραπεία. Επιχειρεί να διατηρεί άριστες επαγγελματικές σχέσεις με συναδέλφους των επιστημών Υγείας, καθοδηγούμενη από την πεποίθηση πως, μέσω της συνεργασίας των ειδικοτήτων, επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα για τον θεραπευόμενο.

Αποτελεί ενεργό μέλος σε έναν αριθμό Οργανισμών και Συλλόγων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

·  APTI – Aquatic Physical Therapy International World 

·  Confederation for Physical Therapy (WCPT)

·  Panhellenic PT Association (T.A.)

·  Greek Scientific Physical Therapy Society

·  Hellenic Foundation for Osteoporosis

·   Mensa International

Η Μέθοδος Clinical Pilates

Η Φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη έχει εκπαιδευτεί από τη διεθνή λέκτορα Shari Rosenberg (International lecturer BSc Physiotherapy (UCT) – Stott trained Pilates instructor) στην αυθεντική Μέθοδο Clinical Pilates και Clinical Reformer. H μέθοδος Clinical Pilates (κλινικό ή θεραπευτικό Πιλάτες) είναι η εφαρμογή της αυθεντικής Μεθόδου Pilates, σε κλινικά περιστατικά. Aσκείται αποκλειστικά από πιστοποιημένους θεραπευτές, μπορεί να συνταγογραφηθεί από τους αντίστοιχους ιατρούς και αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης και αποκατάστασης, για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Στο φυσικοθεραπευτήρο εφαρμόζεται η Μέθοδος Clinical Pilates είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με την κλασσική φυσικοθεραπεία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, σχετικά με τη διδασκαλία της μεθόδου από τη Μαρία Κορόγιαννη στην προσωπική της ιστοσελίδα www.clinicalpilates.gr .

Φυσικοθεραπεία και Ιαματικός Τουρισμός: Συγχρόνως με τη λειτουργία του ιδιωτικού της φυσικοθεραπευτηρίου, η Μαρία δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά τον αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο Ιαματικό Τουρισμό (Θερμαλισμό). 

Με κεντρικό άξονα την αναγνώριση και αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών της Ελλάδας, η Μαρία Κορόγιαννη με την ιδιότητα του επιστήμονα υγείας προωθεί την πληροφόρηση σχετικά με την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στη χώρα μας, τονίζοντας τη συμβολή της Φυσικοθεραπείας στον Ιαματικό ΤουρισμόΓια το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.iamatika.gr, το πρώτο site αφιερωμένο αποκλειστικά στις ελληνικές ιαματικές πηγές.

Η μακρόχρονη ιδέα της για την αξιοποίηση των ελληνικών ιαματικών πηγών, ώστε να γίνουν γνωστές και προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, γίνεται πραγματικότητα την Άνοιξη του 2012, όταν η Μαρία ανακοινώνει και προχωρά στη δημιουργία της ThermalGreece, τη διαχείριση και οργάνωση της οποίας σύντομα αποφασίζει να αναλάβει πλήρως.

Σταδιακά, η www.thermalgreece.gr παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα: Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και Υδροθεραπείας, σε επιλεγμένες Ιαματικές Πηγές και φυσικά Σπα στην Ελλάδα, με τη μορφή οργανωμένων ταξιδίων. Τα ταξίδια οργανώνει, επιβλέπει και συνοδεύει η ίδια η Μαρία Κορόγιαννη, με σκοπό να διασφαλίζεται το χαμηλότερο οικονομικό κόστος σε συνδυασμό πάντα με το υψηλότερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Για την καλύτερη ποιότητα των θεραπευτικών υπηρεσιών της ThermalGreece, η Μαρία έχει ολοκληρώσει κύκλο ειδικευμένων σεμιναρίων Υδροθεραπείας και Θεραπευτικής Άσκησης στο νερό, έχει συμμετάσχει σε ειδικό Σεμινάριο Επιχειρησιακής Στρατηγικής Ιατρικού Τουρισμού, ενώ είναι πιστοποιημένη στο Spa Marketing (Φιλοσοφία και Παροχές Υπηρεσιών&Προϊόντων Σπα, Εξυπηρέτηση Πελατών, Μάρκετινγκ&Τεχνικές Πωλήσεων).

Επίσης, το συνεχές ενδιαφέρον για την Ιαματική Υδροθεραπεία την ωθεί να είναι ενεργό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Υδροθεραπείας-Φυσικοθεραπείας (APTI-Aquatic Physical Therapy International) και του Οργανισμού Άσκησης στο Νερό (Aquatic Exersice Association).

Καθώς, η θεραπευτική φιλοσοφία της Μαρίας περιστρέφεται γύρω από τη διάθεση για Κίνηση και Φυσική Δραστηριότητα, η ίδια είναι μέλος πεζοπορικών και ορειβατικών συλλόγων, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της επισκέπτεται τις ελληνικές Ιαματικές Πηγές, για αναζωογόνηση, ευεξία και Ιαματική Υδροθεραπεία.  

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το επαγγελματικό υπόβαθρο της φυσικοθεραπεύτριας Μαρίας Κορόγιαννη, επισκεφτείτε τη σελίδα της στο LinkedIn.

Διαβάστε ακόμη:

φυσικοθεραπεια, κορόγιαννη, ευεξία

Η Φιλοσοφία μας

Σε τί διαφέρουμε

Σε τί διαφέρουμε

φυσικοθεραπεία, ευεξία, κορόγιαννη

Κόστος Θεραπειών

Πρόσφατα άρθρα

Πελματογράφημα

✅Το Φυσικοθεραπευτηριο μας συνεχίζει για τρίτη χρονιά την άριστη συνεργασία με την εταιρία Pelmatografima Elite, παρέχοντας τη δυνατότητα για διαγνωστική εξέταση πελματογραφήματος και την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων

✅Τα εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα που κατασκευάζονται, ως συνέχεια των μετρήσεων στο πελματογραφο, είναι τα πλέον κατάλληλα για την απαλλαγή από πόνους στα κάτω άκρα, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα, οι οποίοι οφείλονται σε συγκεκριμένες παθήσεις, όπως:
➡️Πελματιαία απονευρωσίτιδα, τενοντίτιδα αχιλλείου, πτώση μεταταρσίων κεφαλών, φλεγμονές, άκανθα πτέρνας, πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, βλαισοπλατυποδία, νεύρωμα morton, χονδροπαθεια επιγονατίδας, βλαισός μέγας δάκτυλος (κότσι), κάλοι
➡️Σκολίωση, ανισοσκελία
➡️Nευραλγίες, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία, οσφυαλγία
➡️Σοβαρά διαστρέμματα, κατάγματα των κάτω άκρων και της λεκάνης.
➡️Προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη.
➡️ Επιβάρυνση στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό.
➡️Aδύναμο μυϊκό σύστημα.
➡️Πολύωρη ορθοστασία, κουρασμένα ή πρησμένα πόδια

✅Το πέλματογραφημα είναι μια όχι τόσο γνωστή σε πολλούς εξέταση, η οποία μπορεί όμως να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση χρόνιων πόνων, από πολλές και διαφορετικές αιτίες.

✅Ο πελματογράφος, η διαγνωστική ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται στην μέτρηση, λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια και μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα σε ενήλικες και παιδιά.

✅Αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις και με αυτόν τον τρόπο καθιστούν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων.

✅Συγκεκριμένα, διαθέτει 5.088 αισθητήρες και εντοπίζει με ακρίβεια την κατανομή βάρους, τις μηχανικές πιέσεις, το χρόνο βάδισης, τον άξονα του σώματος και την ισορροπία του τόσο κατά τη στάση, όσο και κατά τη βάδιση.

✅Πραγματοποιεί στατική και δυναμική ανάλυση, καθώς και κινητική ανάλυση βάδισης σε σειρά περισσότερων βημάτων.

✅Αξιολογώντας τις μετρήσεις και τις πληροφορίες του πελματογραφήματος κατασκευάζονται ειδικά ορθωτικά πέλματα, αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο ασθενή.

✅Με την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων, διορθώνονται, στηρίζονται ή απλά αποφορτίζονται τα κάτω άκρα καθώς και η σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση της μέγιστης απαιτούμενης απόδοσης του σώματος, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και κατά την άθληση.

✅Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή εξέταση, αλλά και κατασκευή των ειδικών ορθωτικών πελμάτων, είναι η γνώση της εμβιομηχανικής και παθοεμβιομηχανικής των κάτω άκρων, άρα η γνώση του ειδικού Φυσικοθεραπευτη. 

✅Τα ορθωτικά πέλματα στη συνέχεια μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε κλειστό παπούτσι, αλλάζοντας την καθημερινότητα σας, τη στάση και την κίνηση, μετριάζοντας τους πόνους και τις ενοχλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα http://www.pelmatografima-elite.gr

♦️Η εξέταση στον πέλματογραφο της εταιρίας Pelmatografima Elite γίνεται από τη Φυσικοθεραπευτρια Μαρία Κορόγιαννη και κοστίζει 25 ευρώ
♦️Κλείστε το ραντεβού σας στο 6976296777
Σπ. Καραγιωργου 2, Μέγαρα

 1. ‘Σύνδρομο Πορτοφολιού’ Leave a reply
 2. Ενδείξεις του Βελονισμού Leave a reply
 3. Εκδρομή Στο Loutraki Thermal Spa Leave a reply
 4. Σεμινάριο Clinical Pilates – Matwork Leave a reply
 5. Πρώτη επίσκεψη στο χώρο μας Leave a reply