Η Φυσικοθεραπεύτρια

Μαρία Κορόγιαννη PT, MSc

patmos-view

Η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας για περισσότερα από 19 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) της Αθήνας (2002) και συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Λονδίνο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ερευνητικό πεδίο των Νευροεπιστημών, και με αντικείμενο ειδίκευσης την αποκατάσταση νευρολογικών περιστατικών (MSc in Neurorehabilitation, Brunel University, London, 2004). Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει

 • τη συνεργασία με την Εθνική Ομάδα Κολύμβησης στη θέση βοηθού φυσικοθεραπευτή,
 • τη θέση φυσικοθεραπευτή στο Υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ στις ιαματικές πηγές Αιδηψού, και
 • την υπεύθυνη του φυσικοθεραπευτηρίου στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Νέας Περάμου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέκτησε κλινική εμπειρία

 • στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και
 • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ.Γεννηματάς,

ενώ εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια

 • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο ΕΕΣ (Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).

Το Νοέμβριο του 2004, ίδρυσε το πρότυπο εργαστήριο φυσικοθεραπείας: Φυσικοθεραπεία Πρόληψη-Αποκατάσταση ‘Μαρία Κορόγιαννη’, στα Μέγαρα της Δυτ.Αττικής, το οποίο λειτουργεί εως και σήμερα.

Στο φυσικοθεραπευτήριο της Μαρίας Κορόγιαννη ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως ολότητα και όχι ως ‘πάθηση’, καθώς αφετηρία είναι η παραδοχή πως η Υγεία είναι το αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του μυαλού (πνευματικής κατάστασης), σώματος (φυσικής κατάστασης) και ψυχής (ψυχικής κατάστασης).

Έχοντας ως προσωπικό όραμα την αναβάθμιση των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας στον ελλαδικό χώρο και επαγγελματικό στόχο την ενημέρωση του συνανθρώπου σχετικά με τη συμβολή της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στην Υγεία και Ευεξία, η Μαρία συνεχίζει να αναπτύσσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασθενείς της, και να επιμένει σε μία φυσικοθεραπευτική προσέγγιση όπου τον κύριο λόγο έχει η ολιστική αντιμετώπιση του πάσχοντος και η θεραπεία μέσω των χεριών του θεραπευτή (hands-on manual physical therapy).

Παρακολουθεί εγχώρια, αλλά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε τακτική βάση, ενω δεν παραλείπει να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την Υγεία, την Ευεξία και τη Φυσικοθεραπεία. Επιχειρεί να διατηρεί άριστες επαγγελματικές σχέσεις με συναδέλφους των επιστημών Υγείας, καθοδηγούμενη από την πεποίθηση πως, μέσω της συνεργασίας των ειδικοτήτων, επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα για τον θεραπευόμενο.

Αποτελεί ενεργό μέλος σε έναν αριθμό Οργανισμών και Συλλόγων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

·  APTI – Aquatic Physical Therapy International World 

·  Confederation for Physical Therapy (WCPT)

·  Panhellenic PT Association (T.A.)

·  Greek Scientific Physical Therapy Society

·  Hellenic Foundation for Osteoporosis

·   Mensa International

Η Μέθοδος Clinical Pilates

Η Φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Κορόγιαννη έχει εκπαιδευτεί από τη διεθνή λέκτορα Shari Rosenberg (International lecturer BSc Physiotherapy (UCT) – Stott trained Pilates instructor) στην αυθεντική Μέθοδο Clinical Pilates και Clinical Reformer. H μέθοδος Clinical Pilates (κλινικό ή θεραπευτικό Πιλάτες) είναι η εφαρμογή της αυθεντικής Μεθόδου Pilates, σε κλινικά περιστατικά. Aσκείται αποκλειστικά από πιστοποιημένους θεραπευτές, μπορεί να συνταγογραφηθεί από τους αντίστοιχους ιατρούς και αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο εκγύμνασης και αποκατάστασης, για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Στο φυσικοθεραπευτήρο εφαρμόζεται η Μέθοδος Clinical Pilates είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με την κλασσική φυσικοθεραπεία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, σχετικά με τη διδασκαλία της μεθόδου από τη Μαρία Κορόγιαννη στην προσωπική της ιστοσελίδα www.clinicalpilates.gr .

Φυσικοθεραπεία και Ιαματικός Τουρισμός: Συγχρόνως με τη λειτουργία του ιδιωτικού της φυσικοθεραπευτηρίου, η Μαρία δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αφορά τον αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο Ιαματικό Τουρισμό (Θερμαλισμό). 

Με κεντρικό άξονα την αναγνώριση και αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών της Ελλάδας, η Μαρία Κορόγιαννη με την ιδιότητα του επιστήμονα υγείας προωθεί την πληροφόρηση σχετικά με την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στη χώρα μας, τονίζοντας τη συμβολή της Φυσικοθεραπείας στον Ιαματικό ΤουρισμόΓια το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.iamatika.gr, το πρώτο site αφιερωμένο αποκλειστικά στις ελληνικές ιαματικές πηγές.

Η μακρόχρονη ιδέα της για την αξιοποίηση των ελληνικών ιαματικών πηγών, ώστε να γίνουν γνωστές και προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, γίνεται πραγματικότητα την Άνοιξη του 2012, όταν η Μαρία ανακοινώνει και προχωρά στη δημιουργία της ThermalGreece, τη διαχείριση και οργάνωση της οποίας σύντομα αποφασίζει να αναλάβει πλήρως.

Σταδιακά, η www.thermalgreece.gr παίρνει τη μορφή που έχει σήμερα: Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και Υδροθεραπείας, σε επιλεγμένες Ιαματικές Πηγές και φυσικά Σπα στην Ελλάδα, με τη μορφή οργανωμένων ταξιδίων. Τα ταξίδια οργανώνει, επιβλέπει και συνοδεύει η ίδια η Μαρία Κορόγιαννη, με σκοπό να διασφαλίζεται το χαμηλότερο οικονομικό κόστος σε συνδυασμό πάντα με το υψηλότερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Για την καλύτερη ποιότητα των θεραπευτικών υπηρεσιών της ThermalGreece, η Μαρία έχει ολοκληρώσει κύκλο ειδικευμένων σεμιναρίων Υδροθεραπείας και Θεραπευτικής Άσκησης στο νερό, έχει συμμετάσχει σε ειδικό Σεμινάριο Επιχειρησιακής Στρατηγικής Ιατρικού Τουρισμού, ενώ είναι πιστοποιημένη στο Spa Marketing (Φιλοσοφία και Παροχές Υπηρεσιών&Προϊόντων Σπα, Εξυπηρέτηση Πελατών, Μάρκετινγκ&Τεχνικές Πωλήσεων).

Επίσης, το συνεχές ενδιαφέρον για την Ιαματική Υδροθεραπεία την ωθεί να είναι ενεργό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Υδροθεραπείας-Φυσικοθεραπείας (APTI-Aquatic Physical Therapy International) και του Οργανισμού Άσκησης στο Νερό (Aquatic Exersice Association).

Καθώς, η θεραπευτική φιλοσοφία της Μαρίας περιστρέφεται γύρω από τη διάθεση για Κίνηση και Φυσική Δραστηριότητα, η ίδια είναι μέλος πεζοπορικών και ορειβατικών συλλόγων, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της επισκέπτεται τις ελληνικές Ιαματικές Πηγές, για αναζωογόνηση, ευεξία και Ιαματική Υδροθεραπεία.  

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το επαγγελματικό υπόβαθρο της φυσικοθεραπεύτριας Μαρίας Κορόγιαννη, επισκεφτείτε τη σελίδα της στο LinkedIn.

Διαβάστε ακόμη:

φυσικοθεραπεια, κορόγιαννη, ευεξία

Η Φιλοσοφία μας

Σε τί διαφέρουμε

Σε τί διαφέρουμε

φυσικοθεραπεία, ευεξία, κορόγιαννη

Κόστος Θεραπειών

Πρόσφατα άρθρα

Ενδείξεις του Βελονισμού

Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του βελονισμού στον μετεγχειρητικό πόνο, στην ναυτία και τον εμετό μετά από χειρουργική επέμβαση ή κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας, σε πλήθος συνδρόμων χρόνιου πόνου (μυϊκά σύνδρομα πόνου, ινομυαλγία, επικονδυλίτιδες, τενοντίτιδες, χονδροπάθεια επιγονατίδος, αυχεναλγία, θωρακαλγία, οσφυαλγία, οσφυοισχιαλγία), σε κάποιες μορφές κεφαλαλγίας (ημικρανία τάσεως, αυχενογενή κεφαλαλγία, νευραλγία τριδύμου) και δυσμηνόρροια.

Για κάποια άλλα νοσήματα, όπως στην αποκατάσταση ασθενών από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, στην οστεοαρθρίτιδα, στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, στο άσθμα, στις αλλεργίες και στις εξαρτήσεις υπάρχουν θετικές αναφορές για τη δράση του βελονισμού, οι απόψεις όμως είναι αντικρουόμενες, οι εργασίες λίγες και ως εκ τούτου η αποτελεσματικότητά του δεν πρέπει να θεωρείται πλήρως τεκμηριωμένη. Όσο οι έρευνες προχωρούν, τόσο η εικόνα που σχηματίζουμε είναι πληρέστερη.

Αναφέρουμε μερικές κυριότερες ενδείξεις του βελονισμού, όπως τις παρέθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O Chronicle 34,249,1980), επιβεβαιώθηκαν από εκτεταμένες κλινικές και εργαστηριακές έρευνες και ανακονώθηκανσε σε εθνικά, διεθνή και παγκόσμια ιατρικά Συνέδρια.


Πεπτικό σύστημα
– Γαστρίτιδα
– Ελκος στομάχου
– Επιγαστραλγία
– Ελκος 12δακτύλου
– Ευερέθιστο έντερο, σπαστική κολίτιδα
– Δυσκοιλιότητα, διάρροια*
– Νευροφυτικές διαταραχές πεπτικού
Καρδιαγγειακό σύστημα
– Ιδιοπαθής υπέρταση*
– Στηθαγχικός πόνος**
– Νευροφυτικές αρρυθμίες**
– Περιφερική αγγειακή νόσος*
Αναπνευστικό σύστημα
– Άσθμα *
– Υπεραντιδραστικότητα βρόγχων
– Αλλεργική ασθματική βρογχίτιδα
– Νευροφυτική δύσπνοια – βήχας
Ω. Ρ. Λ.
– Αλλεργική ρινίτιδα
– Αλλεργική ιγμορίτιδα
– Νόσος (ίλιγγος) Meniere
– Ξηροστομία, ξηροφθαλμία**
– Ναυτία, ζάλη, ίλιγγοι**
(νευροφυτικής, αγγειακής ή αυχενικής αιτιολογίας)
 
Γυναικολογία
– Δυσμηνόροια
– Αμηνόρροια (υποθαλαμική)*
– Διαταραχές κύκλου
– Μικροπολυκυστικές ωοθήκες*
– Μετεμμηνοπαυσιακό σύνδρομο
– Δυσλειτουργικές μητρορραγίες
– Πυελικός πόνος**
– Ανώδυνος τοκετός, Υπογονιμότητα
Δερματολογία
– Ακμή
– Ψωρίαση*
– Νευροδερματίτιδες*
– Κνίδωση
– Κνησμός αλλεργικής αιτιολογίας
– Εκζέματα

Πηγη: http://www.karavis.gr

 1. Εκδρομή Στο Loutraki Thermal Spa Leave a reply
 2. Σεμινάριο Clinical Pilates – Matwork Leave a reply
 3. Πρώτη επίσκεψη στο χώρο μας Leave a reply
 4. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
 5. Άκανθα πτέρνας: Τι είναι και πώς θα την ξεπεράσετε Leave a reply